Loading Events
This event has passed.

AuditXP aanpak en achtergrond

De mens is het probleem. De mens is de oplossing.

Zonder dialoog ontstaat maar al te vaak schijnbeheersing; dit geeft een goed gevoel en toch komt er een dag dat u zich zult moeten verantwoorden voor een langzaam ontstaan exces of grote verstoring. Dialoog met uw mensen die de uitvoering doen, verantwoordelijk zijn voor het overzicht en uw MT leden om een accuraat beeld te houden op hoe de beheersing ervoor staat.

Mede hierom is in de audit ontstaan. Een moment waarin we langs de meetlat leggen hoe uw afdeling of proces ervoor staat met daaruit volgende aanbevelingen. Maar werkt dit ook goed? Weet u nu hoe u beheerst bent?

Met AuditXP is een nieuwe fase in Risico Management eenvoudig haalbaar; omdat we de checks op uw beheersing direct terugzien in de context.

Overzicht

AuditXP is wellicht een iets misleidende naam; want met de AuditXP aanpak krijgen wij direct inzicht in de status van uw belangrijke beheersmaatregelen. U legt snel de vinger op de zere plek en voorkomt geleidelijke en ongemerkte verslechtering van uw beheersing. En u verzekert, samen met de bredere organisatie, uzelf ervan dat uw beheersmaatregelen er goed bij staan.

Inzicht

We beginnen met inzicht in de traditionele benadering van auditeren en de voordelen van audit op basis van barrières. Ontvang audit tips op expertniveau van onze trainer, op basis van uiteenlopende toepassingen in procesindustrie, laboratoria, bouw- en infra, bancaire en offshore wereld.

Leerdoelen

Leer de AuditXP-module toe te passen voor het uitvoeren van interne audits, en beheer centraal uw audit prestatiegegevens.
• Verbeter uw assurance-programma door controle-implementatie te controleren, en te valideren om proactief de risico prestaties te verbeteren.
• Leer hoe de BowTieXP- en AuditXP-modules samenwerken en in lijn zijn met de continue verbetering om het aloude Plan-Do-Check-Act zo effectief mogelijk vorm te geven.
• U maakt een schets voor uw plan van aanpak voor implementatie van barrière checking, zodat u de opgedane theorie kan vertalen naar een implementatievoorstel.

Vereisten

Deelnemers moeten de BowTieXP-cursus hebben voltooid of moeten bekend zijn met het gebruik van de BowTieXP-software voordat ze de AuditXP-cursus volgen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor risico-analisten, kwaliteitsmanagers, risicomanagers, auditors, supervisors, QHSSE professionals en leiders die eenvoudig inzicht willen hebben in hoe hun belangrijke controls er voor staan.

Aan de slag

We gaan aan de slag met het adequaat opstellen van de juiste vragen. De scope van de audits te bepalen, (audit-)vragen te maken, gegevens in en uit de software exporteren en importeren, verschillende rapporten uitvoeren en manieren te bepalen die bij uw organisatie passen voor adequate beheersing.

Gerelateerde trainingen en registratie

Op 4 en 5 februari is er tevens een BowTieXP training op dezelfde locatie. Combineer beide trainingen en ontvang een mooie korting.

Registreer hier voor de training(en) van uw keuze.