Loading Events
This event has passed.

De belangrijkste elementen van je project in kaart brengen en managen met behulp van de BowTie methodiek.

Gebruik BowTies voor het behalen van doelen

De meest mensen kennen de BowTie methodiek als een instrument voor risico- of incidentenanalyse. Dit heeft vaak een negatieve lading. Door dezelfde methodiek te gebruiken als een diagram voor het behalen van doelen, komt de BowTie in een heel ander daglicht te staan. De oorzaken worden nu onderwerpen om te managen, de ongewenste gebeurtenis wordt de gewenste gebeurtenis en de consequenties worden te behalen doelen. Beheersmaatregelen of Barriers worden in dit geval elementen die geregeld moeten zijn om de (project) doelen te bereiken.

Met deze positieve BowTie is inmiddels ervaring opgedaan in diverse projecten waarbij goede resultaten zijn behaald. Management heeft met het diagram in één oogopslag een beeld van goede en te verbeteren beheersmaatregelen. Bij een grote tender heeft men de opdrachtgever weten te overtuigen over de haalbaarheid van het project.

De workshop

Tijdens de workshop komen de volgende zaken aan de orde: achtergronden en theorie van de BowTie methodiek, ontwikkelen van een positief BowTie diagram, metadata toevoegen aan de beheersmaatregelen, audits, rapportage en follow-up. In de workshop komt ook het gebruik van de BowTieXP software aan de orde.

De workshop vindt plaats in het CGE innovation center in Leidschendam. De prijs van de workshop bedraagt 950 Euro per persoon.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor projectmanagers, projectteams en iedereen met een actieve rol bij het behalen van projectdoelstellingen.

Inschrijven

U kunt zich voor deze workshop registreren via AVSM Arbo Consult. Mail naar info@avsm.nl of bel 06-24095391